Goblins Blade: Of Angels And Snakes

Vorig jaar brachten de heren van het Duitse Goblins Blade een ep met drie nummers uit, die redelijk wat reacties uitlokten. Daardoor kon een debuutalbum niet uitblijven. Dit album telt negen nummers, die een mix vormen tussen traditionele en power metal in de stijl van Metal Church, Judas Priest en Omen. Met andere woorden, verwacht ja aan stevige ritmesecties met dubbele basdrum, zware en snelle riffs en krachtige typische vocalen zoals in de eighties in het milieu schering en inslag was. Alhoewel de onderwerpen vaak over goed of kwaad gaan, is dit geen conceptalbum. In de line-up vinden we zanger Florian Reimann, lead gitarist Jörg M. Knittel, gitarist Claudio Enzler, bassist Roberto Palacios en drummer Claudio Sisto. ‘Snakes From Above’ opent met traditionele bombastische metal vocalen die krachtig klinken op power metal met de typerende dubbele drum. ‘Pay For Your Sins’ is dan iets trager maar legt het accent duidelijk op het betere gitaarwerk. Terug wat meer richting power metal maar met hetzelfde indrukwekkende gitaarwerk is ‘Blink Of An Eye’. Alhoewel de nummers niet veel variatie brengen, is ‘Final Fall’ hier een uitzondering op. De vaak uitgestrekte vocalen zijn vrij typisch en ook in ‘Utopia’ en het tragere ‘When The Night Follows The Day’ komt dat bombastische nog meer naar voor. Dat een nummer ‘The Bell Is Broken’ uitgerekend met een ijskoude bel start, is nu eigenlijk geen verrassing. Terug de vocalen die naar het uiterste getrokken worden op een continu herhalende riff. Na het traditionele ‘Fall Into Darkness’ zorgt ‘Call For Unity’ dankzij een spervuur aan riffs voor een goede en krachtige afsluiter. Soms heb ik de indruk dat er net iets te veel moeite gedaan wordt om goed te klinken en dat daar soms net over de schreef gegaan wordt. Zo wordt vaak te veel gewicht op de vocalen gelegd, die dan te slepend en bombastisch uitgewerkt zijn om het geheel van een juiste body te voorzien. Dit op zich is dat dan terug een pluim, want je moet het maar doen. Het drie kwartier durend album levert voor de rest weinig verrassingen op. Er is dus nog wat marge voor verbetering en dat is eigenlijk niet vreemd voor een debuutalbum, dat op zich zeker niet slecht scoort.

Rocking Klingon (74)

Massacre Records

Tracklist: 1. Snakes From Above 2. Pay For Your Sins 3. Blink Of An Eye 4. Final Fall 5. Utopia 6. When The Night Follows The Day 7. The Bell Is Broken 8. Fall Into Darkness 9. Call For Unity