Winter Deluge: Degradation Renewal

Winter Deluge is een black metal gezelschap uit Auckland, Nieuw Zeeland opgestart in 2005 door de broers Nathan en Aaron Baylis. Met de vijf tracks tellende ep ‘Degradation Renewal’ is Winter Deluge aan een vijfde werkstukje toe. Furieus en agressief klinkende black metal is je deel op elk van de vijf nummers die in een rotvaart over je heen worden gekapt. De heren schieten met ‘Mass Graves’ als een verschroeiende wervelwind uit de startblokken en trekken die lijn gewoon door tot en met afsluiter ‘Within The Remnants Of Humanity’. Slechts heel af en toe wordt de voet van het gaspedaal gehaald zonder dat de agressie, kracht of kille duisternis hier aan inboet. In deze ongeveer twintig minuten durende wervelende trip wordt je dus langzaam versmacht door de heren van Winter Deluge door het verschroeiende tempo dat ze aanhouden. Dan weet je het al dat de blastbeats je om de oren vliegen, dat de ruwe vocalen eerder uitgespuwd worden en dat er een muur van sound oprijst. Langer moet dit agressief beukend geweld naar onze smaak niet duren.

Luc Ghyselen (68)

Osmose Productions OPCD 386

Tracklist: 1. Mass Graves 2. Cold War 3. What We Leave Behind 4. Architects of Extinction 5. Within The Remnants Of Humanity