Devil’s Bargain: Visions

Het van oorsprong Oost-Vlaamse Devil’s Bargain werd in 2013 opgestart en zorgt nu, met een gewijzigde line-up, voor dit zeven tracks tellend schijfje. De heren drukken zich muzikaal uit aan de hand van traditional heavy metal en halen inspiratie bij grootheden als Iron Maiden, Judas Priest, Helloween, … Een eerste tastbaar resultaat kregen we eind 2017 te horen met het zeven tracks tellende ‘Deal With The Devil’ waarover we toen o.a. schreven “liefhebbers van “eighties-styled” hard rock en metal doen er zelfs goed aan om dit schijfje na te checken, daar de tracks die het vijftal hier ten beste heeft, echt wel heel genietbaar zijn en vooral heel mooi opgebouwd worden.” Iets wat we nu meteen kunnen herhalen en nog iets aan dikken, want het huidige vijftal – Arthur Melchior Pagliarini (vocals), Juan Carlos Galdos (gitaar), Jurgen Van Poppel (gitaar), Dirk Poppe (bass) en Nico Laureys (drums) – zorgt hier opnieuw voor heel mooi opgebouwde nummers die net iets krachtiger, iets steviger, iets strakker klinken dan op het debuut. Je voelt gewoon dat de heren in die tijd gegroeid zijn als het aankomt op songmateriaal afleveren. Voeg daaraan toe dat ook de productie krachtiger klinkt zonder het melodieuze aspect van de sound weg te drukken en je begrijpt dat deze ‘Visions’ een stap voorwaarts is. Nog een grote verandering is het vocale aspect, want met de nieuwe vocalist staat de band een aantal stappen verder: zijn stem is beduidend krachtiger en hij schuwt ook de hoge noten niet die hij probleemloos aan kan. Moet je nu als de bliksem naar de platenboer hollen om dit schijfje aan je collectie toe te voegen? Hoogstwaarschijnlijk niet, want Devil’s Bargain heeft nog niet dé naam dat elke heavy metal fan blindelings nieuw werk van dit vijftal aanschaft, maar liefhebbers van traditional heavy metal doen er wel goed om deze ‘Visions’ te checken. Headbangen, mee brullen en luchtgitaar spelen tijdens het beluisteren is absoluut niet verboden en zelfs sterk aangeraden.

Luc Ghyselen (78)

Independent Release

Tracklist: 1. Sewer Rats 2. Endless Fight 3. No Return 4. Devil’s Bargain 5. Sign Of The Times 6. Your Disposal 7. Symphony Of Silence