Wizards Of Hazards: Blind Leads The Blind (ep)

We keren even wat terug in de tijd, want in 1989 wordt Wizards Of Hazards opgestart als Black Wizard. Zo’n vijfentwintig jaar later wordt de naam aangepast tot Wizards Of Hazards. Onder die naam brengt deze doom band nu een eerste ep op de markt. ‘Blind Leads The Blind’ telt drie tracks die in verlengde liggen van bands als Black Sabbath, Reverend Bizarre en / of Spiritus Mortis. Uiterst traditional doom dus die het bij ondergetekende zeker niet onaardig doen. Nee, op de banken ga ik niet staan voor deze release, maar wie zich kan verzoenen met traditionele doom zal hier wel van genieten. De drie tracks zijn stuk voor stuk mooie voorbeelden van hoe doom hoort te klinken: sloom, log en eerder traag met een dreigende ondertoon. Misschien enkel spijtig dat je na nog geen kwartier al repeat knop van je cd-speler moet gaan indrukken. Deze ep is meteen een leuke kennismaking met dit Finse gezelschap zonder dat de heren een wereldschokkend schijfje hebben afgeleverd.

Luc Ghyselen (75)

Inverse Records

Tracklist: 1. Children Of The Damned 2. Stoning 3. Boots Of Lead