Morte Lune: Temple Of Flesh (ep)

Een nieuwe act om in de gaten te gaan houden, zeker als je houdt van black metal, is het Britse Morte Lune. Alhoewel het hier om een nieuwe band gaat, hebben de heren al heel wat ervaring opgedaan bij andere bands / projecten. Vocalist, gitarist en bassist Hrafn is de bezieler van de band en ken je misschien van Thy Dying Light, Nefarious Dusk of Ulfarr. Drummer Storm bewerkt ook de ezelsvellen bij The Deathtrip, Axis Of Perdition en Thine. Gitarist Leviathan heeft zijn eigen solo project: Written In Torment. Samen werkten de heren dus aan dit zes tracks tellende debuut onder de naam Morte Lune. We worden ondergedompeld in een dreigende en kille duisternis: precies zoals je mag verwcahten van een black metal gezelschap. De heren gaan er energiek en gedreven tegenaan en zorgen voor een krachtig geheel. Toch vergeten ze ook niet om er de nodige melodie in te stoppen. Dat komt vooral tot uiting tijdens de soms best wel inventieve en pittige gitaarsolo’s. Dat we het allemaal misschien al eens eerder (en misschien ook beter) hebben gehoord? Dat klopt waarschijnlijk, maar als men het goed doet, en dat is hier zeker van toepassing, dat kan dit je als black metal adept helemaal niets schelen. Morte Lune zorgt met dit debuut dat ze een plaatsje mogen opeisen in het drukbevolkte black metal landschap. Indien de heren dit ook met live concerten kunnen ondersteunen, hebben wij, als black metal fans, er met Morte Lune een stevige en krachtige nieuwkomer bij.

Luc Ghyselen (80)

Purity Through Fire

Tracklist: 1. O Father, O Satan 2. Silence Of The Night 3. Chalice Of Blood 4. Lucifers Gift 5. Spewing Black Vomit 6. Temple Of Flesh