Before Sunday: Anticipation

Een tientje voor een cd. Klinkt zalig. Nee? Ja toch! Onze vrienden bij Rockshots proberen ons te verwennen in deze moeilijke tijden. Rockshots Records begint zo stilaan tot mijn favoriete Italianen te behoren. Niets kan Rockshots tegenhouden tegenwoordig: zelfs geen Chinees virus. De ene na de andere release laten ze op ons los, over het algemeen nieuwe bands die me keer op keer aangenaam verrassen. Maar deze keer hebben ze me wel volledig verrast. Verwacht geen metal, geen rock, geen dark wave maar … loepzuivere pop of zeg maar pop met een hoekje af. Zo zijn er wel meer popartiesten die pop brengen met een duister (gothic) kantje. Denk maar aan toppers zoals Billie Eilish, Tove-Lo, Dua Lipa, Christine & The Queens, Lana Del Rey, Lorde, Lykke Li, London Grammar, … De lijst is eindeloos. Ik ga niet beweren dat we Before Sunday meteen op deze lijst moeten zetten, maar ze kloppen toch wel heel hard op de deur om toegelaten te worden tot het salon van de crème de la crème. Wat hoogstwaarschijnlijk ontbreekt is dat ene nummer dat locomotief kan spelen voor de rest van het oeuvre. Genoeg kwaliteit op dit album. In die mate kwalitatief zelfs dat hun nummers even aanstekelijk zijn als Corona, (maar gelukkig veel onschuldiger). Nee, dit soort virussen zal niet op je adem pakken, maar onderhuids kruipen, zich lekker nestelen en vervolgens u wat beter doen voelen in geval van een beu momentje. Ik ben overtuigd. Dit is tijdloze pop met liefde en kunde gebracht. Ik zou zeggen: “Heb geen schroom, luister eens zonder oorkleppen, misschien is het iets voor u”. En ik ga je een geheim vertellen. Het aantal metal fans dat zijn hand er niet voor om draait om een lekker pop plaatje uit de platenbakken mee te grabbelen kan je niet op één hand tellen. Madonna of Mayhem, Banarama of Venom, Belinda Carlisle of Iron Maiden, Kylie Minogue of King Diamond, Spice Girls of Saxon, … allemaal goed, allemaal al lang bewezen dat je niet moet kiezen tussen metal of pop. Het is allemaal prima brainfood. De beste remedie voor een lang en gelukkig leven.

Frederik Blieck (78)

Rockshots Records

Tracklist: 1. Living In London 2. Big House 3. Unconditional 4. Gone 5. Closed Doors 6. No Destination 7. A Million People 8. Obsessions 9. Goddess 10. Devil