Maya Mountains: Era

Het Italiaanse stoner gezelschap Maya Mountains werd reeds in 2005 opgestart. De band zorgde voor een eerste fysieke kennismaking middels het album ‘Hash And Pronography’, een album dat in 2008 op de markt kwam, maar volledig aan onze aandacht ontsnapte. Nu pas komt het trio – Alessandro (vocals, bass, synth), Emanuel (gitaar) en Marco (drums) – er aan met een opvolger. ‘Era’ telt tien tracks die een symbiose vormen van stoner en psychedelica. Het minste punt van het gezelschap zijn de vocalen en die worden hier dan ook heel vaak achterwege gelaten, wat wij, van MUSIKA, niet erg vinden. Geef ons maar de instrumentale stukken van het drietal die we niet echt spectaculair vinden, maar die we toch als zeer degelijk, ja zelfs goed, beschouwen. Toch missen we wat creativiteit en spanningsvelden om ons echt volledig over de streep te trekken, en, natuurlijk blijven de aanwezige vocalen voor wat ergernis zorgen. Toch mag Maya Mountains op een goede stijloefening in het (sub)genre terug blikken. Hopelijk kan het gezelschap, middels pakken concerten – iets wat op dit ogenblik erg moeilijk ligt natuurlijk – extra zieltjes winnen voor hun degelijke sound. ‘Era’ is zeker geen topper in het segment, maar kan er best mee door.

Luc Ghyselen (72)

Go Down Records

Tracklist: 1. Enrique Dominguez 2. In The Shadow 3. San Saguaro 4. Dead City 5. Vibromatic 6. Raul 7. Ufo 8. Baumgartner 9. Extremely High 10. El Toro