Darker Half: If You Only Knew

Met ‘If You Only Knew’ bouwt het Australische Darker Half verder aan een muzikale carrière die in 2003 van start ging in Sydney. Negen mooi opgebouwde power metal songs sieren dit vierde werkstuk van de heren. De heren tekenen voor een mooie verhouding van kracht, melodie en aanstekelijkheid. Een stevig fundament van bass en drums vormen de basis, melodieus gitaarspel en knappe gitaarsolo’s, meestal verzorgd door een gastgitarist, zorgen voor de verdere omlijsting, terwijl krachtige en soepele vocalen daar mooi op aansluiten. Darker Half zorgt niet voor vernieuwing, maar borduurt strak en knap verder op alle gegevens die het (sub)genre groot maken. Track na track weet het gezelschap te bekoren zodat je jezelf met volle goesting kan uitleven. Headbangen en luchtgitaar spelen kunnen zeker tijdens de aanstekelijke nummers, en ook de refreintjes meebrullen moet kunnen. Zelf zoekt vocalist Steven “Vo” Simpson het soms in de hoge regionen, iets wat hij perfect kan, maar waar menig meebrul-zanger zal over struikelen. Echte minpunten telt dit album zeker niet, al vallen er ook geen echte hoogvliegers te noteren. Zo moeten we dan ook besluiten dat Darker Half met ‘If You Only Knew’ een goed – niets meer, maar heel zeker ook niets minder – genre gebonden album heeft afgeleverd. Liefhebbers van melodic metal / power metal kunnen dit werkstukje in volle vertrouwen aan hun collectie toevoegen.

Luc Ghyselen (76)

Massacre Records MASDP 1114

Tracklist: 1. Glass Coloured Rose 2. Falling 3. Into The Shadows 4. If You Only Knew 5. Sedentary Pain 6. The Bittersweet Caress 7. Thousand Mile Stare 8. Poseidon 9. This Ain’t Over