Ptolemea: Maze (ep)

Ptolemea is een alternative rock band uit het Groot Hertogdom Luxemburg. De band werd opgestart door vocaliste en componiste Priscila Da Costa. Het is dan ook haar stem die centraal staat in de sound van het gezelschap. Je krijgt zes nummers te horen op ‘Maze’, de tweede ep van het gezelschap. Die zijn mooi opgebouwd en laten een eerder dromerig geluid horen dat nu en dan wat wordt aangezwengeld tot stevige rock, maar nergens uit de bocht gaat. En alhoewel we dit niet slecht vinden, kan het geheel ons nooit echt bij de keel grijpen. Uitschieters krijg je niet te horen, en de meeste momenten zijn ons te braaf, te clean om te bekoren. Maar om je dagelijkse bezigheden te doen in huis is dit wel ene leuk schijfje als achtergrond muziek. Vraag ons na afloop enkel niet meer wat we precies gehoord hebben.

Luc Ghyselen (60)

Independent Release

Tracklist: 1. I Wish I Could 2. Maze 3. Would Just Someone Understand 4. Isolated 5. Run 6. Time Has Come