DeVicious: Phase Three

DeVicious is een melodieuze hard rock band met Karlsruhe, Duitsland als thuisbasis. Vorig jaar vervoegde de vocalist Antonio Calanna de band. Met hun twee voorgaande albums hebben ze hun eerste stappen gezet in de melodieuze rock scène, deze ‘Phase Three’ is dus een logisch gevolg daarop. De band bestaat uit de nieuwe zanger Antonio Calanna, gitarist Radivoj Petrovic, bassist Alex Frey, keyboardspeler Denis Kunz en drummer Lars Nippa. Verwacht een krachtige productie in dit gevarieerd album, veel melodieuze oorwormpjes, waar vaak de nadruk gelegd wordt op de geslepen vocalen en het knappe gitaarwerk. Het zal duidelijk zijn dat met de opener ‘Firefly’ de band het erg heeft voor melodie en ritme en leggen de nadruk op de gepolijste vocalen van de nieuwe vocalist en het knappe gitaarwerk. Daarbij houden ze een strak ritme aan en diezelfde kenmerken vinden we in de opvolger ‘Mysterious’. Twee oorwormpjes waarmee ze hun start alvast niet zomaar lieten passeren. ‘Pouring Rain’ kent een ander ritme en is tevens een pak minder melodieus in de strofes, maar maakt dat goed in de refreinen, die beiden met een verfijnde gitaarsolo knap aan elkaar geweven worden. Na het uptempo en melodieuze ‘Walk Through Fire’ krijgen we twee nummers, waarvan bassist Alex Frey de inzet geeft. Telkens ratelt zijn bas het ritme in. ‘Calling My Name’ is de eerste en daar zoekt de nieuwe vocalist de hogere regionen op. ‘Burning Skies’ vervolgt maar is zwoeler en trager. Na het melodieuze en aanstekelijke ‘Higher’ krijgen we ‘Unstoppable Interlude’, die eigenlijk een tussenstuk is naar ‘You Can’t Stop Now’, een oorwormpje die dit album een ferm duwtje in de rug geeft. Nog zo’n knap nummer is ‘Our Song’ met een vlot en catchy arrangement. Eentje waar ik een streepje naast zet. Op een Spartaanse cadans begint ‘Rising From A Thunder’, dat uiteindelijk meer en meer van zijn ruwe kantjes verliest. Het refrein biedt wat meer gepolijste stukken en ook een vurige en vingervlugge gitaarsolo fleurt het nummer op. Als laatste nummer krijgen we de bonus ‘Bad Timing’, een smekende ballad met enkel zang en piano. Omdat ze zich deze keer meer richten op het gitaarwerk, lijkt de plaat iets zwaarder te zijn dan de vorige. Dit is het perfecte voer voor fans van Brother Firetribe, H.E.A.T., Eclipse en Hardline. Een knappe derde beurt van de heren, die met enkele extra toppers toch wel uit de rij van de massa springt.

Rocking Klingon (87)

Metalapolis MPR 0093

Tracklist: 1. Firefly 2. Mysterious 3. Pouring Rain 4. Walk Through Fire 5. Calling My Name 6. Burning Skies 7. Higher 8. Unstoppable Interlude 9. You Can’t Stop Now 10. Our Song 11. Rising From A Thunder 12. Bad Timing