Black Rabbit: Warren Of Necrosis (ep)

Black Rabbit is een Nederlandse band uit de buurt van Apeldoorn opgestart door de twee gitaristen (Jelle en Hidde) van het gezelschap omdat die vonden dat er een te kort was aan metal bands. Na wat zoeken werd de line-up vervolledigt met Max (drums), Martin (bass) en Nino (vocals). Deze vier tracks tellende ep is het debuut van Black Rabbit en kan je als visitekaartje omschrijven. Je krijgt een krachtige en stevige sound te horen die voornamelijk bestaat van thrash metal met wat elementen uit death metal. De vier nummers worden aan een stevig tempo door de speakers gejaagd en bevatten alle nodig ingrediënten om eens stevig uit de bol te gaan. Vernieuwing of opvallende variatie of accenten zijn hier veraf: er wordt rechttoe, rechtaan voor gegaan. Goed voor in de lokale kroeg om een (kleiner) festival op gang te trekken, maar wild worden we er alvast niet van. Willen de heren van Black Rabbit hoger scoren op onze waardemeter, dan ligt er nog pakken werk in het vooruitzicht. Opbouw van de nummers, wat extra accenten, wat extra variatie in tempo en ritme, … het mag allemaal aan bod komen. Nu krijgen we te veel eenheidsworst voorgeschoteld. Maar, we begrijpen het, deze ‘Warren Of Necrosis’ is iets waar de band fier op is en het zal er wel voor zorgen dat ze kansen krijgen om hun kunnen te verbeteren op een aantal kleinere podia.

Luc Ghyselen (65)

Independent Release

Tracklist: 1. La Bestia 2. Internal Death 3. Black Rabbit 4. A Path Profound