Dolorangst: Катастрофа Внутри (ep)

Achter de naam Dolorangst schuilt de Russische artiest Roman Yelozin. In zijn dooie eentje zorgt de man voor een intense mix van atmospheric black metal met post rock invloeden. De ep ‘Катастрофа Внутри’, wat ongeveer “A Catastrophe Inside” betekent, werd vorig jaar in eigen beheer reeds op de markt gebracht, maar wordt op 24 april op de markt gebracht door Northern Silence Productions. De originele vier tracks van de ep worden zelfs aangevuld met een nieuw nummer. En er wordt ook gedacht aan de fans die graag de betekenis van teksten kennen, want de Russische teksten worden vertaald naar Engels, zodat die dan, heel misschien, mooi kunnen mee volgen. Wij gaan eerlijk zijn, we malen er niet echt om dat we niets begrijpen van wat de man hier vocaal brengt. We zijn wel danig onder de indruk van zijn mooie songopbouw, zijn knappe afwisselingen tussen de rustiger, atmosferische stukjes en de heftiger black metal stukken zonder ook meer iets in te boeten op gebied van melodie. Vijf intense en beklijvende nummers lang worden we bij de les gehouden door Dolorangst zodat we dan ook moeten spreken van een erg geslaagd visitekaartje van dit project.

Luc Ghyselen (82)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Пробуждение 2. Эшафот 3. Катастрофа Внутри 4. Этот дождь когда-нибудь закончится… 5. Надежда