Together To The Stars: As We Wither

‘As We Wither’ is het tweede album van deze band uit Stockhom (Zweden). Van hun debuutalbum uit 2019 heb ik een lovende recensie geschreven. Afwachten dus of ‘As We Wither’ het niveau van hun debuutalbum ‘An Oblivion Above’ zou evenaren . Het antwoord is volmondig: “JA”. Het openingsnummer ‘Respire’ is een pareltje van post black metal, waar alle nodige ingrediënten voor dit genre aanwezig zijn: slepende en zweverige riffs, afgewisseld met snellere uithalen en dubbele drums, wanhopige, lichte grunt maar vooral een heel mooie compositie. ‘Bioluminescence’ begint rustig in Alcest stijl, weliswaar opnieuw met de onvermijdelijke grunts, hier nu wel afgewisseld met cleane zang die eerlijkheidshalve, niet zo goed doorkomen, wat jammer is. ‘Wither’ is het langste nummer (tien minuten): begint aan een snel tempo met heavy screams en snel gebeuk op de drums maar toch horen we snel weer de zweverige melodie die zo kenmerkend is voor dit genre. Halverwege het nummer wordt het tempo rustiger en kabbelt het nummer wat voort, een aangename afwisseling. Verder onthou ik ‘Som hängades från världen’, een kort, aardig nummer in het Zweeds gezongen. ‘As We Wither’ is opnieuw een prima plaat van deze Zweden. Fans van Thränenkind (nu King Apathy), Glare of The Sun en natuurlijk Alcest (al kunnen ze voorlopig nog niet tippen aan de grootmeesters in dit genre) mogen deze schijf zonder aarzelen aanschaffen.

Bart Verlinde (83)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Respire 2. Bioluminescence 3. Wither 4. Forgotten Tongue 5. Som hängandes från världen 6. Endeavou