South Haven: Motion

South Haven is een vrij nieuw gezelschap uit de Deense hoofdstad Kopenhagen. Wat het gezelschap op zijn debuut laat horen in alvast niet vernieuwend. Het zorgt wel voor tien aanstekelijke en catchy rock nummers die het, indien die nummers de kans zouden krijgen, goed zouden doen op een radiozender als Studio Brussel. We horen immers knappe rockende nummers die ons hier en daar wat doen denken aan bijvoorbeeld Anouk. Bass (Stefan Elbæk) en drums (Sebastian Stendal) zorgen voor de solide onderbouw. De gitaarriffs (Mathias Frederiksen (?)) zijn krachtig en sluiten mooi aan bij de opgebouwde nummers. Maar het zijn de vocalen die met de meeste aandacht gaan lopen. South Haven beschikt over twee vocalistes die elkaar perfect aanvullen en hun stemmenpracht zorgt ervoor dat de band opgemerkt kan worden door tal van radiostations en het grote publiek. De Luxemburgse / Deense Christine Nielsen en de Nigeriaanse Angel Jemegbe zorgen voor die extra punten. Of dit genoeg zal zijn om South Haven op de internationale muziekkaart te zetten? We hopen het alvast, zeker voor de band zelf, maar er zijn er zovelen die daar voor in aanmerking komen en maar weinig slagen er echt in. Onze zegen krijgt South Haven in ieder geval, zonder dat we zelf wild enthousiast op de banken springen voor hun sound – die gaat naar onze smaak te veel richting popmuziek uit en kent geen rauwe randjes die ons écht over de streep zouden kunnen trekken –, daar elk van de tien tracks catchy en aanstekelijke rockmuziek bevatten.

Luc Ghyselen (70)

Prime Collective

Tracklist: 1. Dancing In Nightmares 2. Better 3. Crush 4. Soldier´s Heart 5. Torn 6. Sweet Suffering 7. Devotion 8. Winter In June 9. Tomorrow 10. Stains