The Unity: Pride

Het Duitse The Unity werd in 2016 en zette zich met het titelloze debuutalbum uit 2017 meteen op de power metal kaart. Opvolger ‘Rise’ (2018) bevestigde al het goed wat over het debuutalbum werd vermeld. Ook tijdens live concerten staat het zestal zijn mannetje. Nu is er met ‘Pride’ een logische vervolg op de stappen die de heren reeds hebben gezet in het muzikale wereldje. Het zestal – Gianbattista Manenti (vocals), Michael Ehre (drums), Henjo Richter (gitaar), Stef E (gitaar), Jogi Sweers (bass) en Sascha Onnen (keyboards) – zetten hier opnieuw een overtuigende reeks songs neer waar kracht, melodie en aanstekelijkheid mooi worden samengebundeld tot één geheel. Bass en drums zorgen voor het superbe solide fundament, terwijl krachtige riffs en de mooie keyboard partijen voor de ruwbouw tekenen. De afwerking ligt dan in de krachtige, maar soepele vocalen van Gianbattista en de superbe gitaarsolo’s van beide gitaristen die voor flitsend en vingervlug gitaarwerk zorgen. Voeg daar aan toe dat elke song mooi opgebouwd wordt – een korte “intro” meekrijgt, een machtig tussenstuk, en een korte “outtro” – en je zit gebeiteld voor een heel knap genre gebonden album. Voldoende in ieder geval om elke rechtgeaarde power metal fan te doen likkebaarden bij zoveel krachtige aanstekelijkheid. ‘Pride’ telt twaalf tracks die stuk voor stuk overtuigen, zowel in de stevige en energieke uptempo stukken als in de iets rustiger of trager klinkende fragmenten. Onze kopie telt slechts een schijfje (met de twaalf nummers), maar er wordt ook een versie van dit album op de markt gebracht met en tweede schijfje en daar vind je vijf live opgenomen nummers op. Welke versie je ook verkiest: ‘Pride’ van The Unity zal de band eer aandoen en een mooie plaats opeisen in een power metal collectie.

Luc Ghyselen (90)

Steamhammer / SPV

Tracklist: 1. The New Pandora 2. Hands Of Time 3. Line And Sinker 4. We Don´t Need Them Here 5. Destination Unknown 6. Angel Of Dawn 7. Damn Nation 8. Wave Of Fear 9. Guess How I Hate This 10. Scenery Of Hate 11. Rusty Cadillac 12. You Don´t Walk Alone