Corona virus treft ons allemaal!

Het Corona virus treft ons uiteindelijk allemaal even hard.

Na een voorzichtig en aarzelende start, gaat het plots razendsnel.

Evenementen “indoors” mogen eerst nog wel, maar moeten beperkt worden worden tot maximum 1000 personen. “Geen probleem”, horen we bij een aantal organisaties, “we laten dan maar 950 bezoekers toe”. Twee dagen later barst de bom volledig: alle evenementen, zowel “indoors” als “outdoors” worden afgelast tot en met 3 april.

MUSIKA had al een pak data met rood aangeduid in de agenda die plots “in het water” vallen. Met een bang hartje is het dan ook uitkijken naar de vele data die we met MUSIKA al hadden aangeduid in de maand april, mei, juni, …

Plots gaat men nog een versnelling hoger en zien we reeds dat een aantal data zijn afgelast voor de maand april: o.a. de geplande concerten van Magnum (5 april in De Pul) en Serenity (8 april in JH De Klinker) worden afgelast.

Intussen weten we ook reeds dat Durbuy Rock Festival (17 en 18 april) wordt verplaatst naar 11 en 12 september.

Hoe het zit met Metalworks te Kuurne (04 april), Negen Jaar Elpee te Deinze (24, 25 en 26 april) of Walpurgisnight (25 april) weten we op het moment van dit schrijven nog niet.

Ook wat betreft latere data is het nog koffiedik kijken op dit ogenblik.

Maar niet enkel organisatoren van concerten en / of festivals zijn getroffen. Een paar bands, die hun albums in eigen beheer uitbrengen, zeggen al van te wachten tot … Ook van een paar labels weten we reeds dat de geplande release data worden uitgesteld.

Wij, van MUSIKA, proberen ons nu, net als zowat iedereen, een weg te vinden doorheen annulaties en uitgestelde concerten / festivals / releases. Toch proberen we om u, zij het maar een heel klein beetje, “up to date” te houden. Maar check vooral ook zelf op allerhande facebookpagina’s en / of websites om te zien of jouw favoriete festival al dan niet doorgaat, of je favoriete band wel op tournee komt, of het reeds te lang op zich wachtende nieuwe album wel op de markt wordt verwacht op de voorziene datum, …