Visceral Disgorge: Ingesting Putridity

Het Amerikaanse Visceral Disgorge werd in Baltimore, Maryland in 2007 opgestart. Vier jaar later zorgde het gezelschap voor zijn debuutalbum. ‘Ingesting Putridity’ sloeg aan en verkreeg dan ook de nodige goede tot uitstekende kritieken. Hun visie op brutale death metal werd aan de hand van dit negen tracks tellende album duidelijk gemaakt. Er is een loodzware sound te horen met vocalen waar je, zelfs al span je jezelf tot het uiterste in, zo goed als niets van begrijpt. En dan haakt ondergetekende meestal heel snel af. Dit is ook het geval voor dit album, dat in 2007 al volledige onopgemerkt aan me voorbij ging. Het meest recente werkstuk van de heren, ‘Slightering Evisceration’ (2019), kan ik redelijk waarderen, maar voor deze heruitgave van het debuutalbum, moet ik echt wel passen. De nummers klinken me zo goed als eender in de oren, zonder veel variatie of accenten die me doen opveren. Het klinkt gewoon als eenheidsworst death metal. Liefhebbers van het genre, en zeker van de band zelf, zullen het natuurlijk grondig met me oneens zijn. Dat kan ik best begrijpen: niet iedereen lust alles van harde muziek die op de markt komt en gelukkig maar dat smaken, geuren en kleuren bij elkeen verschillen, anders krijgen we slechts een bepaald soort muziek te horen! Voor mij hoefde deze heruitgave dus zeker niet, maar ik kan me wel voorstellen dat er mensen zijn die zaten te wachten op de heruitgave van dit eerste full-album van Visceral Disgorge.

Luc Ghyselen (55)

Agonia Records

Tracklist: 1. Force Fed Shredded Genitalia 2. Sedated And Amputated 3. Strangled And Sodomized 4. Ball Gagged And Gutted 5. Spastic Anal Lacerations 6. Colostomy Bag Asphyxiation 7. Necrocoprophagia 8. Maggot Infested Fuck Hole 9. Skull Fucking Neonatal Necrosis