Zevende editie van Kraken Metal Festival.

Op zaterdag 9 mei is er voor de zevende keer al het Kraken Metal Fest. Dit kleinschaliger festival wordt knap georganiseerd en laat een aantal bands toe om zich te profileren naar een breder publiek. Net zoals o.a. vorig jaar gaat Kraken Metal Fest door in Zik Zak te Ittre. Volgende acht bands mogen er hun opwachting maken.

Abhcan is een Franse melodic heavy metal band die opkijkt naar o.a. Dream Theater, Nightwish, Iron Maiden en Opeth. De band zorgde in 2015 voor een eerste ep, maar het is pas sinds het toetreden van vocaliste Lina (2017) dat de band zich meer en beter profileert.

Epidemian is een Belgische band die in 2010 werd opgestart. De heren hebben Brussel als uitvalsbasis en zorgen voor een mix van technical death metal, death metal en black metal.

Allience plays Iron Maiden is een Belgische Iron Maiden cover band die we al eens eerder op Kraken Metal Fest aan het werken hoorden. Toen waren we niet echt onder de indruk, maar misschien heeft de band wel stappen gezet.

Elfika is een symphonic melodic metal band die in 2014 in de buurt van de Franse hoofdstad Parijs werd opgestart. Een stabiele line-up in stand houden blijkt een probleem te zijn bij deze band en misschien is dat vooral de reden dat de band nu pas met een debuutalbum op de proppen komt. ‘Secretum Secretorum’ ligt sinds begin dit jaar in de winkelrekken.

Syr Daria is een Franse heavy metal band die in 2007 werd opgestart. De heren hebben ondertuusen ook al drie full-albums op de markt waarvan ‘Tears Of A Clown’ uit 2019 het meest recente is.

Pandora’s Key is een Nederlands gezelschap. Deze band zorgt voor een mix van symphonic metal en gothic metal. Men ging in 2014 van start in de buurt van Breda en ondertussen zorgde de band ook reeds voor een ep. ‘Prometheus’ Promise’ dateert uit 2017.

Rainover heeft Murcia, Spanje als uitvalsbasis. De band werd er in 2011 opgestart en laat zich gelden aan de hand van gothic metal. Het debuutalbum, ‘Transcending The Blue And Drifting Into Rebirth’ dateert van 2014. Dit jaar wordt met ‘Nox’ de opvolger op de markt gebracht.

Existance is een Franse Heavy metal band die in 2008 werd opgestart in de buurt van Clermont. Vocalist en gitarist Julian Izard is de enige die er nog van bij het begin bij is. Drie full-albums sieren ondertussen de discografie van deze band, al dateert het meest recente werk, ‘Breaking The Rock’, nu ook al van 2016.

Met deze acht bands lijkt het ons dat Kraken Metal Fest opnieuw een mooie affiche heeft samengesteld. Wij, van MUSIKA, kennen niet elke band even goed, maar zijn er wel voor te vinden om ons aangenaam te laten verrassen. Wij hopen van jullie hetzelfde. Meer info omtrent dit festival vind je op www.krakenmetalfest.wixsite.com/kraken-festival