Killin’ Beaudelaire: Vertical Horizon

Killin’ Beaudelaire is een jonge Italiaanse band die volledig uit dames is samengesteld. Geleidelijk aan wordt dit soort samenstellingen minder uitzonderlijk, wat betekent dat de dames stilaan best hun manneke kunnen en willen staan in de rock’n’roll wereld. Aangezien MUSIKA vooralsnog geen missverkiezing betreft, maar een serieus magazine over muziek gaan we ons daartoe beperken ‘Lullaby’ is de opener die meteen de toon zet. Killin’ Beaudelaire is alternatieve metal die sterk aanleunt bij nu-metal. Ik moest meteen denken aan Kittie of Coal Chamber. De vocals zijn eerder poppy, zeg maar Girls Aloud of Pussycat Dolls-achtig. ‘Execute’ zet ons op het verkeerde been; een brave versie van nu-metal. Na het beluisteren van de meeste nummers, mag je concluderen dat Killin’ Beaudelaire aanstekelijke nummers in mekaar kan flansen, gekoppeld aan een prima productie, m.a.w. ze mogen dus min of meer trots zijn op hun debuutalbum. Het moet niet altijd adembenemend zijn. Soms mag het ook eens gemakkelijk verteerbaar zijn en ergens ben ik ervan overtuigd dat deze dames een prima show kunnen neerzetten Hopelijk kan Bagana Records zich een beetje profileren met Killin, Beaudelaire. Er zit potentieel in deze lichtvoetige nu-metal band. Denk maar aan The Pretty Reckless of New Years Day. In Benelux wordt het album verdeeld door M&O Productions en dus zou wel in de winkels moeten geraken.

Frederik Blieck (80)

Bagana Records

Tracklist: 1. Lullaby 2. (Ex)ecute 3. Don’t Give A F**K 4. Tearing All Your Words Down 5. Building Ends 6. The Mongrel 7. Later / Hater 8. Stay 9. Still Burning 10. Leader = Deceiver 11. Blind Fate 12. Shoot 13. Vertical Horizon