Goatfuck: Y

Goatfuck is een Duitse black / trash metal band uit Leipzig die is opgericht door de gitarist en drummer van het ter ziele gegane Slaughtered Existence. Veel meer info valt er van dit viertal niet te vinden, zelfs niet via hun eigen facebookpagina. Ze lijken zich te hullen in geheimzinnigheid want met namen als Necrologue (zang), Koloss (gitaar), Exithus (bass) en M. Mortvs (drums) heb je het raden naar hun ware identiteit. Hun enige wapenfeit tot nog toe was de demo ‘Century Of The Goat’ uit 2016 waarvan twee nummers op ‘Y’ zijn beland. Drie kwartier lang neemt de band je vanaf het eerste moment mee op een trip aan een moordend tempo. De vocals zijn rauw zoals bij old school black metal. De afwisseling komt hoofdzakelijk van de gitaarpartijen waar de trash invloeden duidelijk hoorbaar zijn hetgeen ervoor zorgt dat het album geen moment verveelt. Rust wordt op geen enkel moment gegund, het tempo blijft de hele tijd opzwepend hoog. Enige minpuntje aan deze schijf is volgens ons het feit dat de zanger er af en toe een overbodige kreet tussen steekt alsof hij een stomp in zijn maag krijgt. Los daarvan is ‘Y’ echt wel de moeite van het beluisteren waard. Uitschieters zijn volgens ons de nummers ‘Century Of Inner Darkness’ en ‘Advocatus Diaboli’, niet toevallig misschien de twee overblijvers van hun demo.

K.H. (70)

Independent Release

Tracklist: 1. Ritual Mass Suicide 2. Aboard Terror 3. Century Of Inner Darkness 4. I Am 5. Suicide Note 6. Under The Sign Of The True Light 7. Advocatus Diaboli 8. Retaliation 9. Whisky Slut 10. Drink With Me!