Fleddy Melculy in De Kreun.

Op zaterdag 4 april is Fleddy Melculy in de Kortrijkse muziektempel De Kreun. Dit concert past in de reeks “Clubtour 2020” van deze band.

Fleddy Melculy, een hardcore / metal band die zijn teksten in het Nederlands brengt, is ontzettend populair tegenwoordig. De allereerste single van de heren, ‘T-Shirt Van Metallica” sloeg meteen aan en sindsdien is het succes dat de band oogstte enkel maar toegenomen. De ep ‘Wat De Fok? En het eerste full-album ‘Helgië’ bevestigden die status en ook Nederland viel voor de sound van Fleddy Melculy. In 2018 volgden dan nog ‘De Kerk Van Melculy’ en het live album ‘Live @ Graspop Metal Meeting 2018’ die beiden de hype rond de band nog een beetje aanwakkerden. Eerder dit jaar was er dan ook nog ‘Sabbath Fleddy Sabbath’, en het is vooral dat album dat nu gepromoot zal worden op deze tournee, zonder hun “klassiekers” uit het oog te verliezen.

Maar vooraleer Fleddy Melculy zijn duivels mag ontbinden is er nog Crowsview. Deze band werd in 2015 opgestart in de buurt van Roeselare. Deze heren zitten muzikaal op dezelfde lijn als Fleddy Melcully want ook zij brengen een mix van hardcore en metal, zij het niet in het Nederlandse taal. Met ‘Lost Resistence’ heeft dit vijftal een full-album op de markt.

Meteen een avond waar fans van hardcore en metal kunnen naar uitkijken en eens heel setvig uit de bol kunnen gaan. Meer info vind je alvast op www.wildewesten.be of op www.alcatraz.be want de VZW Alcatraz staat in voor dit concert.