Forndom: Faþir

Ben je liefhebber van pagan en / of folk? Hou je van bands als Wardruna en / of Heilung om het maar bij die twee te houden? Ben je fan van de serie Vikings? Kortom, hou je van melancholische trips naar de cultuur, geschiedenis en traditie van het oude Scandinavië, dan is het derde album van Forndom precies wat je zoekt. Forndom is een project van H.L.H. Swärd en op dit zeven tracks tellend album neemt de man je mee op een heel intense donkere trip naar de aloude originele religie en filosofie van Scandinavië toen de mens nog zij aan zij leefde met het ritme van de natuur en de dood steeds dichtbij was. Gebruik makend van oude klassieke instrumenten en koorzang creëert Forndom een heel beklijvende en intens diepe rit. Je wordt meegevoerd naar duistere wouden en naar lang vervlogen tijden aan de hand van deze mix van folk, pagan en ambient. Beluister dit ‘s avonds laat terwijl je alle zorgen opzij zet en laat je meevoeren naar die lang vervlogen tijden. Sluit je ogen en je waant je in een uitgestrekt donker woud in het hoge Noorden terwijl je één wordt met de natuur rondom je. Dit is rustgevend en volledig terug keren naar de bron. Van zoveel schoonheid word ik stil.

Luc Ghyselen (85)

Nordvis

Tracklist: 1. Jakten 2. Yggdrasil 3. Finnmarken 4. Fostersonen 5. Muninn 6. Hel, jag et mig väntar 7. Hemkomst