Iron Kingdom: On The Hunt

Het Canadese Iron Kingdom werd in 2011 opgestart door vocalist/gitarist Chris Osterman en drumster Amanda Osterman. Inspiratie werd gevonden bij de groten in het genre: Iron Maiden, Judas Priest, Scorpions en Rush. Vooral de sound van de eerste twee klinkt door in de traditional heavy metal sound die Iron Kingdom aflevert op ‘On The Hunt’. ‘On The Hunt’ is reeds het vierde full-album van deze Iron Kingdom die al een aantal wijzigingen in de line-up heeft ondergaan – naast Chris hoor je hier Megan Merrick (gitaar), Chris Sonea (drums) en Leighton Holmes (bass). Puur muzikaal zit het goed: de songs klinken vrij krachtig (al kan een betere productie daar nog iets extra’s aan te voegen), zijn goed opgebouwd, én bevatten alle nodigen ingrediënten om de liefhebbers van traditional heavy metal te bekoren. Dit betekent dus een heel traditionele basis van bass en drums, stevige riffs en melodieuze meestal vingervlugge en flitsende gitaarsolo’s. Enkel op vocaal vlak hadden we al veel beter gehoord. Natuurlijk zingt Chris niet slecht, maar het stem timbre van de man mist de nodige kracht om ons steevast over de streep te trekken. Of moeten we ook hier de productie met de vinger wijzen? Wie daar niet om maalt, haalt met ‘On The Hunt’ een mooi uitgebalanceerde traditional heavy metal album in huis waarop je mooi kan headbangen en je kunsten op je luchtgitaar mag uitproberen. Ook meebrullen kan, want de refreinen zitten vlot in je geheugen. Wij zijn misschien wel iets te veel gewoon en denken dat dit een verloren gegane schijf is uit de jaren tachtig, toen we nog tevreden met dergelijke geluidskwaliteit. Spijtig, want de nummers verdienen echt wel meer kracht.

Luc Ghyselen (70)

Independent Release

Tracklist: 1. White Wolf 2. Driftin’ Through Time 3. Sign Of The Gods 4. Keep It Steel 5. Raze And Ruin 6. Road Warriors 7. Invaders 8. Paragon 9. The Dream