Lost Legacy: In The Name Of Freedom

Lost Legacy is een Amerikaanse heavy metal / power metal band die in 1998 van start ging. Ik vergeef het elkeen als hij nu in de haren krabt bij het horen van die naam: dat deed ik ook. Veel stof deed dit gezelschap, zeker in onze contreien, nog niet opwaaien: één, bij MUSIKA volledig onbekend, full-album (‘The Aftermath’) uit 2009 siert hun discografie, zodat de heren met deze ‘In The Name Of Freedom’ aan het tweede full-album toe zijn. Niet echt productief denk ik zo. Als ik er de bijgeleverde promo bij neem staat daar o.a. het volgende vermeld: “… His amazing vocals are bringing Lost Legacy above many other bands in the genre.” Het genre waarover sprake is een mix van uiterst traditionele heavy metal en power metal. Die “amazing vocals” waarover men het heeft, ben ik nog steeds aan het zoeken! Ik hoor acht tracks, als ik nietszeggende korte instrumentale intro ‘Rise To Glory’ mee reken, die de ene cliché na de andere op je loslaten. Kortom, heel standaard heavy metal zodat er pakken bands zijn in onze contreien die minimum evengoed, om niet te zeggen veel en veel beter zijn en geen platencontract hebben, dan Lost Legacy. Nee, Lost Legacy voegt helemaal niets aan het genre toe en als ik heel eerlijk moet zijn, raad ik je aan om in een (heel) wijde boog langs dit werkstuk heen te gaan. Sorry voor de heren van Lost Legacy, maar ik vind helemaal niets aan deze ‘In The Name Of Freedom’ en raad jullie aan om nog eens heel deftig te herbronnen vooraleer met nieuw werk op de proppen te komen.

Luc Ghyselen (50)

Pure Steel Records PSRCD 201

Tracklist: 1. Rise To Glory 2. My Faith 3. Front Line 4. In The Name Of Freedom 5. Take Me Away 6. Enough Is Enough 7. Will You Remember 8. Rules Of Engagement