Sicarius: God Of Dead Roots

Sicarius, een van de meest giftige (viool)spinnen ter wereld, werd in Inland Empire, Californië, USA in 2014 opgestart. Met een zes tracks tellende ep onder de arm lieten ze voor het eerst van zich horen. In 2017 kwamen de heren met een eerste full-album op de proppen. ‘Serenade Of Slitting Throats’ opende extra deuren en zo mocht de band reeds openen voor o.a. Carach Angren, Vader, Helheim, Uada en 1349 om het maar bij die te houden. Met ‘God Of Dead Roots’ presenteert het vijftal ons tien nieuwe tracks die veel en veel verder gaan dan pure black metal. Black metal staat inderdaad mee aan de basis van het totaal geluid van dit gezelschap maar daarnaast worden ook invloeden uit thrash en death metal aangewend om hun sound te bekomen. De koude duisternis die veel black metal bands kenmerkt is hier duidelijk minder aanwezig en wordt vervangen door pakken agressieve gewelddadigheid die vooral in de vocalen het meest tot uiting komen. Dit resulteert in intense en furieuze nummers waar teer gevoelige zielen in een enorme wijde boog omheen zullen lopen. De schuimbekkende razernij die de heren op je los laten is bijna zo intens aanwezig dat die uit de speakers spat. En wat meer is, de heren kunnen dit kunstje tien nummers lang verkopen, want de nummers zijn allen best wel goed opgebouwd en kennen de nodig variatie in kracht, agressie, tempo en ritme om je aandacht vast te houden. Ze vergeten zelfs niet om heel melodieuze passages in bepaalde nummers te verwerken. ‘Nekromanteia’ is daar een mooi voorbeeld van en dan komen hun black metal roots duidelijker boven drijven. Maar het grootste bestanddeel van de sound van Sicarius is die schuimbekkende, agressieve razernij die bijna oproept tot geweld. Niet elke black metal fanaat zal hier zijn gading in vinden dus is onze aanbeveling: beluister eerst vooraleer tot aankoop over te gaan. Ter kennismaking kan je een tweetal tracks vinden op het wereldwijde web. Van ‘A Practiced Hand’ en van ‘βία’ krijg je een official lyric video (https://www.youtube.com/watch?v=_AkFNsurAJk en https://www.youtube.com/watch?v=SPfdto5zihE). Ook dat is een manier om je te overhalen natuurlijk.

Luc Ghyselen (76)

M-Theory Audio

Tracklist: 1. βία 2. Open Fire 3. Immortal Plight 4. Culling The Heedless 5. Nekromanteia 6. A Practiced Hand 7. Pagan Vestige(s) 8. God Of Dead Roots 9. Scythe Bearers 10. Tombs