Deathless Legacy: Saturnalia

‘Saturnalia’ is het vijfde werkstuk van het Italiaanse Deathless Legacy, een band die eerst als Deatless’ (opgestart in 2006) door het leven ging – de naam werd in 2013 gewijzigd. Sinds dat jaar zorgde Deathless Legacy reeds voor vier full-albums. Met ‘Saturnalia’ presenteert het gezelschap een totaal concept. Het schijfje telt slechts een nummer, ‘Saturnalia’ getiteld, maar er werd ook een zwart/wit video van gemaakt. De trip die het gezelschap je aanbiedt is een schitterend opgebouwde song die iets meer dan vierentwintig minuten duurt en die een mix vormt van heavy metal, symphonic metal en progressive metal. Het geheel vertelt het verhaal van een slaaf, Lucius genaamd, uit het oude Rome waar samenzweringen en moorden schering en inslag waren. Dit mooi opgebouwde nummer noemen we eigenlijk een “tour de force”, want van het eerder werk van Deathless Legacy waren we niet echt wild (en dan drukken we ons nog zacht uit), maar deze ‘Saturnalia’ is een machtig geheel geworden dat ons van begin tot einde gemakkelijk weet te boeien dankzij de verschillende tempo’s ritmes en stemmingen die in het nummer verwerkt worden. Vooral de vocalen van Steva vallen in positieve song op en tillen het nummer naar een nog hoger niveau. Maar eigenlijk is alles top aan het nummer: de arrangementen, de uitvoering, de productie, …. We kijken nu al uit naar een vervolg op dit uiterst knappe werkstuk.

Luc Ghyselen (90)

Scarlet Records SC 369-0

Tracklist: 1. Saturnalia