Smoulder: Dream Quest Ends (ep)

Smoulder is een Canadese band die epic heavy metal / doom metal brengt. Deze ep is het vervolg op debuut album, ‘Times of Obscene Evil and Wild Daring’, uitgebracht via Cruz Del Sur Music, een label dat garant staat voor kwaliteit heavy metal en doom. Ook Smoulder past binnen het straatje. De zang is in principe voor rekening van Sarah Ann. In dat opzicht zou je ze kunnen vergelijken met Cauchemar, maar daarvoor zijn ze iets teveel heavy metal en te weinig doom. Leve de variatie. Deze ep is een samenraapsel van de eerste demo en drie nieuwe nummers, waaronder een Manilla Road cover, ‘Cage of Mirrors’. Mooi dat men Mark Shelton nog niet vergeten is. Smoulder doet me ergens aan Cirith Ungol denken. Ik bedoel maar dat de nummers hoogstaand zijn, zich lenen tot meebrullen en gespekt met vette rifs. Smoulder zal de wereld niet verbazen maar de mijne wel een pak aangenamer maken. Wat zeker kan bevallen is de stem van Sarah Ann. En vermeldenswaard is het feit dat de promofoto’s genomen zijn door een zekere Kimo Verkindt. Goe gedaan meiske. Doe zo voort daar in Toronto. En als je nog eens naar België komt, neem dan deze Canadezen mee in je vaarwater.

Frederik Blieck (86)

Cruz Del Sur Music

Tracklist: 1. Dream Quest Ends 2. Warrior Witch Of Hel 3. Cage Of Mirrors 4. Sword Woman 5. Voyage Of The Sunchaser 6. The Queen Is Gone