Necrowretch: The Ones From Hell

Het Franse Necrowretch ging in 2008 van start en telt met Vlad (vocals, gitaar) de enige constante factor in de geschiedenis van de band. Hij staat ook in voor de muzikale koers van Necrowretch die eerst nogal grindcore gericht was. Later kwamen er meer en meer death metal aan te pas en tegenwoordig mag je Necrowretch zelf in het vakje blackened death metal onderbrengen. Vlad is ook de man die de nummers schrijft en enkel Wence (gitaar, bass) en Ilmar (drums, percussie) werden opgetrommeld om deze ‘The Ones From Hell’ in te blikken. De acht tracks op het gloednieuwe album, nummer vier ondertussen, klokken gezamenlijk af op zo’n zevenendertig minuten. Tijdens deze intense en beklijvende trip zorgt het drietal ervoor dat er pakken agressie en brutaliteit door de speakers knallen in toch wel mooi opgebouwde nummers waar kracht en melodie mooi samen werken. Necrowretch zorgt er nog steeds voor dat hun sound niet voor tere en / of gevoelige zieltjes is, maar de mooi uitgewerkte intro’s, die je in zo goed elk nummer opnieuw hoort, zijn best wel heel melodieus en veel toegankelijker dan het vroegere, meer gebalde grindcore geluid dat men produceerde. Maar denk er wel aan dat de band ook nog steeds heel stevig en furieus om de hoek kan komen kijken met fragmenten die de roots van de band aantonen. Toch heeft Necrowretch, en dan vooral Vlad, dus een hele muzikale evolutie doorlopen en dat kunnen we hier maar toejuichen, want steeds opnieuw maar hetzelfde afleveren, daar hebben we ook niet zo veel aan. ‘The Ones From Hell’ is een heel stevig en krachtig album geworden dat misschien voor de fans van de band zelf wat wennen zal worden, maar daar staat tegenover dat de blackened death metal sound die de heren hier neer zetten misschien een groter deelpubliek zal aan spreken. Wat ons betreft: wij vinden dit vierde werkstuk van Necrowretch alvast een stap voorwaarts.

Luc Ghyselen (80)

Underground Activists / Season Of Mist SUA 109

Tracklist: 1. Pure Hellfire 2. Luciferian Sovranty 3. The Ones From Hell4. Absolute Evil 5. Codex Obscuritas 6. Darkness Supreme 7. Through The Black Abyss 8. Necrowretch