Black Hawk: Destination Hell

Het Duitse Black Hawk is reeds sinds 1981. Enkel tussen 1997 en 2001 stond de band op non-actief. Een eerste full-album onder de naam Black Hawk was er pas in 2005 met ‘Tentyfive’. Intussen zijn de heren met deze ‘Destination Hell’ toe aan album nummer zeven. Black Hawk staat voor uiterst traditionele heavy metal en schuwt de clich├ęs die rond het genre hangen dan ook niet. En daar hebben we eigenlijk niets op tegen. Bass en drums zorgen dus voor een solide en krachtige basis, de riffs zijn strak en krachtig en de nummers worden heel traditioneel opgebouwd, wat resulteert in vrij aanstekelijke songs waarvan de refreintjes gemakkelijk mee te brullen zijn. Stevige gitaarsolo’s vormen misschien de belangrijkste trekpleister, al zijn die nu ook niet van die aard dat wij er hier stijl van achterover vallen. Nee, ze worden knap opgebouwd en zijn mooi verzorgd,en passen mooi in het geheel dat Black Hawk presenteert. Waar we het persoonlijk minder op hebben begrepen zijn de vocalen die wat platjes vinden en waar het stem timbre van Udo Bethke ons niet echt ligt. Verder moet het ons toch van het hart dat er hier in onze contreien ook pakken bands te vinden zijn die geen platencontract kunnen versieren, maar die duidelijk wel het niveau halen van dit Duitse Black Hawk. We moeten dan ook besluiten dat ‘Destination Hell’ van Black Hawk niet meer is dan een leuke hebbeding voor de fans van de band, en dat ze misschien wel wat extra exemplaren zullen verkopen als een toevallige voorbijganger de band ergens tijdens een live concert tegen komt, maar dat dit duidelijk veel te weinig is om internationaal op te vallen, laat staan mee te spelen voor de hoofdprijzen.

Luc Ghyselen (60)

Pure Underground Records PURCD 029

Tracklist: 1. Hate 2. Destination Hell 3. Smoking Guns 4. Time 5. Voices From The Dark 6. The Eyes Of The Beast 7. Speed Ride 8. Bleeding Heart 9. Under Horizon 10. Masters Of Metal