Pain City: Rock ‘n’ Roll Hearts

Is hard rock ‘n’ roll je ding? Check dan heel zeker dit derde full-album van het Noorse trio Pain City. Voor verfrissende spitsvondige en nieuwe ideeën ben je aan het verkeerde adres, maar voor pretentieloos rockend plezier kan je waarschijnlijk niet beter zitten. Vooraleer je dit schijfje door je stereo laat schallen, zet je best eerst alle stoelen en tafels langs de kant, nodig je wat vrienden en vriendinnen uit, zorg je dat je koelkast goed gevuld is en dan mag het feestje gewoonweg in alle heftigheid gaan losbarsten. Na een halve noot weet je al dat dit album voor een geslaagd feestje zal zorgen. Dit is energie in overvloed, ambiance troef, én gedreven en krachtig uit de speakers knallende rock ‘n’ roll. Aanstekelijk, catchy, gemakkelijk mee te brullen, luchtgitaar in aanslag, … Kortom compleet uit de bol gaan terwijl je al je zorgen op zijn minst even opzij zet of zelfs compleet negeert of vergeet. En ja, ik weet het, je hebt het waarschijnlijk al honderd keer allemaal eerder gehoord, soms iets krachtiger of meer gedreven, soms iets aanstekelijker of melodieuzer of strakker. Maar niemand zal er zal zich iets van aan trekken als je dit schijfje door de huiskamer jaagt op volume tien. Een immens pak plezier straalt van dit schijfje af en zal er ook voor zorgen dat je een geslaagd feestje zal hebben. Pretentieloos hard rocking rock ‘n’ roll is gegarandeerd door Pain City op deze ‘Rock ‘n’ Roll Hearts’ en dat voor bijna veertig minuten (twaalf nummers) lang. Zelfs de cover van Nena’s ’99 Luftballons’ is een grandioos feest.

Luc Ghyselen (78)

Massacre Records

Tracklist: 1. Heads Down 2. A Night Out With Your Tail Out 3. Rock And Roll Hearts 4. Born Hard 5. Forever 6. Soul To Soul 7. I Play My Guitar When I Want 8. Fake Suicide 9. High Society 10. Glasgow Kiss 11. Made Of Steel 12. 99 Luftballons