The Outfit: Viking

Hey, Studio Brussel! Heb je al kennis gemaakt met het Amerikaanse viertal van The Outfit? Indien niet krijg je nu opnieuw een mooie kans middels het nieuwste album van de heren. ‘Viking’ is de opvolger van ‘Soldier Boy’ (2018) en haalde het in de Amerikaanse mainstream Rock Charts tot nummer 34. We geven het ook eerlijk toe, het album ontsnapte ook aan onze aandacht, maar wat zijn we blij dat we ‘Viking’ wel de nodige aandacht geven. Tien uiterst aanstekelijke en catchy tracks sieren dit album die het stuk voor stuk verdienen om grijs gedraaid te worden op de radio. Indien jullie van Studio Brussel geen aandacht schenken aan dit gezelschap, dan weet ik het even niet meer wat ik wel nog kan verwachten op het radiostation. Dat de heren niet het warme water hebben uitgevonden? Volledig akkoord, maar luister naar deze tien tracks en geef het net als ondergetekende volmondig toe: dit zijn tien energiek gebrachte nummers die origineel zijn, krachtig klinken en verdomd aanstekelijk werken. Nummer na nummer blijft in je hoofd nazinderen dankzij de knappe drive, de mooie opbouw en de krachtige en soepele stem van Andy Mitchell. De enige bedenking die ik kan formuleren om aan dit album geen aandacht te schenken is het feit dat het misschien net iets te hard en krachtig klinkt voor de modale muziek liefhebber en net niet hard en stevig genoeg voor de hard rock / heavy metal fans. Alhoewel, laat die laatsten het stevige en krachtige ‘Carnival’ beluisteren – wat een gitaarsolo – en die kan je waarschijnlijk overhalen. En dan hebben we het nog niet over het immens aanstekelijke ‘Viking’ gehad! Wat betreft die eersten: kies bijvoorbeeld voor het mooi opgebouwde ‘Bleed In The Dark’, dat een knappe rock ballade is geworden. Als The Outfit ooit heel groot wordt, vergeet dan niet te vermelden dat MUSIKA je op het juiste pad bracht.

Luc Ghyselen (90)

Pavement Music

Tracklist: 1. Come Alive 2. Midnight Moses 3. Believe 4. Carnival 5. Bleed In The Dark 6. Viking 7. Sirens 8. Little Bit 9. Wolves 10. Sitting Here Alone