Assassin: Bestia Immundis

Assassin is een Duitse thrash metal band die sinds 1983 aan een muzikale carrière timmert. Dit leverde alvast reeds vijf full-albums op zodat deze ‘Bestia Immundis’ – wat Latijn is voor “onrein beest” – nummer zes is geworden. De huidige line-up van Assassin – Ingo Bajonczak (vocals), Jürgen “Scholli” Scholz en Frank “Blackfire” Gosdzik (gitaar), Joachim Kremer (bass, gitaar) en Björn “Burn” Sondermann (drums) – zorgen hier voor elf nummers traditionele op speed gebrachte thrash metal. Stevig, krachtig en vooral agressief knallen de nummers uit de speakers. Headbangen is natuurlijk niet verboden, je luchtgitaar bovenhalen evenmin, en zelfs meebrullen kan en mag. Opener ‘The Swamp Thing’ valt meteen snoeihard en krachtig met de deur in huis. Het tempo ligt meteen heel hoog en de energie spat uit de speakers dankzij de intense gedrevenheid die het nummer uitstraalt. We blijken vertrokken te zijn voor een heel uptempo trip doorheen de muzikale wereld van Assassin. En ja hoor, met ‘How Much Can I Take?’ gaan we op de ingeslagen weg verder. Gelukkig blijft het niet bij oeverloos gebeuk, maar weet het kwintet ook wat andere accenten leggen zodat er toch wat variatie in tempo, ritme en kracht te ontdekken valt op dit album. Zo gaan de heren op dit elan verder en zorgen er toch voor dat het boeiend blijft. Meestal dus aan een heel stevig tempo – het wordt bijna speed metal – al zitten er dus mooie nuances in verwerkt. Zo is de intro tijdens ‘The Killing Light’ een mooi staaltje akoestisch gitaarspel die dus duidelijk aantoont dat Assassin niet voor oeverloos gebeuk staat. Thrash metal liefhebbers zullen hier hun hartje kunnen ophalen daar ‘Bestia Immundis’ voldoende te bieden heeft om hen telkens opnieuw over de streep te trekken. Zij het de intense kracht, het op speed gebrachte tempo, de agressieve vocalen, de snedige gitaarsolo’s, de pakken energie die de nummers uitstralen, … We gaan dit zesde album van Assassin niet uitroepen tot een wereldschokkende gebeurtenis, maar wel tot een heel knap album dat zijn plaatsje verdient in tal van thrash metal collecties.

Luc Ghyselen (80)

Massacre Records

Tracklist: 1. The Swamp Thing 2. Hoch Much Can I Take? 3. No More Lies 4. Not Like You! 5. The Wall 6. Hell’s Work Done 7. The Killing Light 8. Shark Attack 9. War Song 10. Chemtrails (Part 1) 11. Chemtrails (Part 2)