Midnight: Rebirth By Blasphemy

Midnight is een project van Athenar dat in 2003 werd opgestart. Discografie van Midnight grossiert in ep’s en split’s, maar telt ondertussen ook reeds drie full-albums. Met ‘Rebirth By Blaphemy’ is hij nu aan het vierde full-album toe. Onder de naam Midnight zorgt Atheanr voor een mix van black metal en speed metal die hij overgiet met een extra stevige scheut punk. Vergelijkingen maken is moeilijk en zorgt meestal voor heel wat controversie, maar toch zou ik hier de vergelijking durven maken met Venom, maar dan meer rudimentair en, zoals eerder gesteld, overgoten met pakken punk. ‘Rebirth By Blasphemy’ telt tien tracks en met ‘Fucking Speed And Darkness’ valt Athenar meteen zwaar en krachtig met de deur in huis. De toon is meteen gezet voor de rest van het album en je wordt meegesleurd op een stevige up-tempo rit met rauwe en ruw klinkende vocalen die nergens gepolijst klinken. Datzelfde is ook van toepassing op de muzikale omlijsting. Bass en drums staan voor een zware maar heel solide sound, de riffs klinken al even zwaar en lomp, terwijl de solo momenten eerder kort en vooral “to the point” gehouden worden. Ik bedoel maar: verwacht geen sublieme hoogtepunten zoals sommige gitaristen die wel uit hun zes snaren kunnen toveren. Echte verrassingen vallen hier niet te noteren of het moet ‘Rising Scum’ zijn dat met zijn drumpatronen en zijn specifieke riffs ergens aan Judas Priest doet denken. Voor de rest zorgt Athenar ervoor dat je opnieuw een stoer en kloek album krijgt die perfect in de discografie van Midnight past: brutaal en zonder franjes. Je houdt ervan of je gaat er voor op de loop: een gulden middenweg is er, naar mijn bescheiden mening, niet bij Midnight.

Luc Ghyselen (68)

Metal Blade Records

Tracklist: 1. Fucking Speed And Darkness 2. Rebirth By Blasphemy 3. Escape The Grave 4. Devil’s Excrement 5. Rising Scum 6. Warning From The Reaper 7. Cursed Possessions 8. Raw Attack 9. The Sounds Of Hell 10. You Can Drag Me Through Fire