Primeval Mass: Nine Altars

Primeval Mass is een Griekse black metal band die in 2000 van start ging. Met ‘Nine Altars’ is Primeval Mass toe aan het vierde full-album. Op dit album hoor je nog slechts een artiest: Orth. Hij zorgt hier voor acht veel te lang uitgesponnen nummers die telkens goed van start gaan, maar na een tijdje beginnen vervelen wegens het steeds opnieuw herhalen van sommige riffs en / of fragmenten. Het instrumentale ‘Amidst Twin Horizons’ is daar misschien zelfs het treffendste voorbeeld van. Met dit gegeven in het achterhoofd begrijp je dan ook dat het moeilijk is om je aandacht ten volle procent te wijden aan dit ongeveer vijfenvijftig minuten durend werkstuk. En als het stem timbre dan ook nog niet echt goed en overtuigend overkomt, begrijp je het volledig. ‘Nine Altars’ van Primeval Mass is hier niet echt in de smaak gevallen en zal, naar onze bescheiden mening toch, geen potten breken in de internationale black metal wereld.

Luc Ghyselen (58)

Katoptron IX Records

Tracklist: 1. Circle of Skulls 2. The Irkallian Born 3. Night Rapture 4. Amidst Twin Horizons 5. Burning Sorcery 6. Orphne 7. Firecrowned 8. The Hourglass Still