Shadow Witch: Under The Shadow Of A Witch

Het Amerikaanse Shadow Witch staat voor een krachtige en vrij zwaar klinkende mix van stoner metal, doom en psychedelica zonder dat de heren melodie uit het oog verliezen. ‘Under The Shadow Of A Witch’, het derde full-album van de heren, telt negen knap opgebouwde nummers die perfect in dat straatje passen. Shadow Witch ging in 2015 en bouwt gestaag aan een muzikale carrière. ‘Sun Killler’ (2016) en ‘Disciples Of The Crow’ (2017) beloofden al veel goeds en het nieuwe album doet daar een mooi schepje bovenop. Dat de heren niet echt vernieuwend voor de dag is wat logisch aangezien het (sub)genre waarin de band vertoeft. Maar elk van de negen nummers krijgt een mooie opbouw mee die uitgaat van een heel strakke en solide basis van bass en drums. Stevige riffs zorgen dan voor een sterk en kloek geraamte en de machtige vocalen – ik hoor hier Ben Ward (Orange Goblin) en zelfs bij momenten onze eigen landgenoot Jan Coudron (King Hiss) in door klinken – zorgen telkens voor de kers op de taart, al vergeet ik dan bijna de soms wervelende gitaarsolo’s te vermelden. Track na track weet het viertal – David Pannullo (bass, vocals), Jeremy Hall (gitaar), Earl Lundy (lead vocals, mellotron, loops) en Scott Wadowski (drums) – te bekoren en te begeesteren met hun knap opgebouwde nummers waarin heel wat tempo– en te ritmewisselingen in langs komen die er zodoende voor zorgen dat je aandacht nergens verslapt. Slechts een kort moment willen we op de skip-toets gaan drukken. De, naar onze mening toch, iets te lang uitgevallen soundscape als intro voor ‘Wolf Among The Sheep’ zouden wij er toch uit gelaten hebben. Maar, hé, eigenlijk is dit muggenzifterij daar dit hoop en al één minuutje van het album in beslag neemt. Voor de rest worden de liefhebbers van het (sub)genre dus op hun wenken bediend. Wij kunnen eigenlijk al niet wachten om dit viertal ook eens live aan het werk te zien.

Luc Ghyselen (85)

Argonauta Records

Tracklist: 1. Spearfinger 2. Demon’s Hook 3. Wolf Among The Sheep 4. Witches Of Aendor 5. Shifter 6. Saint Magdalene 7. 6×6 8. Sour 9. Fountain