Beneath My Sins: I Decide

Met ‘I Decide’ zet Beneath My Sins een nieuwe stap in zijn muzikale ontwikkeling. Beneath My Sins ging in 2015 van start na het opdoeken van Evolvent waar vocaliste Emma Elvaston en gitarist Clement Botz deel van uitmaakten. Met Beneath My Sins trekt men volop de kaart symphonic metal en voor dit tweede full-album – eerder was er al ‘Valkyries Of Modern Times’ (2017) – werden een paar gasten opgetrommeld om het album maar uitstraling te geven. Zo maken Matteo Sisti (Eluveitie), Melissa Bonny (Ad Infinitum), Michele Guaitoli (Temperance, Visions Of Atlantis) en Fabio Lethien Polo (Elvenking) hier hun opwachting en werd Fabio D’Amore (bassist bij Serenity) aangetrokken als producer. De vraag is nu dan ook of dit de band vooruit helpt. In zekere zin wel want het geluid van dit tweede werkstuk klinkt een stuk krachtiger dan op zijn voorganger. Noch steeds neemt symfonische bombast een deel van het geluid in, maar er komen wat andere accenten naar voor. Zo mag je je verwachten aan, zij het minieme, accenten folk, met dank aan Matteo en Fabio. Ook de vocale bijdrages van Melissa Bonny en Michele Guaitoli zorgen voor wat andere accenten. Toch blijf ik persoonlijk wat op mijn honger zitten en daar zijn de vocalen van Emma deels verantwoordelijk voor. Ik ga natuurlijk niet beweren dat die ondermaats zijn, integendeel. Maar vooral als ze de hoogste regionen moet halen, heb ik mijn bedenkingen of die niet net iets te hoog gegrepen zijn. Toch heeft dit album voldoende pluspunten om de aankoop te wettigen. De mooie gearrangeerde en knap opgebouwde nummers, de pluspunten van de gasten, de soms heel knappe gitaarsolo’s, de productie (die is echt wel “af”), de stevige drumpatronen, de … Mogen we Beneath My Sins weer in België verwachten voor live concerten? We hopen alvast van wel, want met ‘I Decide’ heeft de band toch een stapje voorwaarts gezet.

Luc Ghyselen (75)

Pride & Joy Music PJM 12173

Tracklist: 1. Crossroad 2. I Decide 3. Try 4. Your Muse 5. My Guardian Angel 6. What You Feel 7. Temptation 8. Despicable 9. Kick Me Out 10. Unpredictable 11. Here With You