Een avondvullend programma in het Sport- en Jeugdcomplex Durmebad te Lokeren.

Op woensdag 11 mart mag het Sport- en Jeugdcomplex Durmebad te Lokeren zich opmaken voor de doortocht van Vader. Deze lichtjes legendarische death metal / thrash metal band uit Polen maakt er dan immers een tussenstop tijdens hun “Anniversary Tour 2020” met verder ook nog Fallcie, Defiled en Chronosphere.

Het uit Sint Petersburg, Rusland afkomstige Fallcie mag de avond op gang trekken. Deze band ging pas in 2017 van start, maar gooide reeds hoge ogen met het debuutalbum ‘Born Again’. Binnenkort, op 6 maart om precies te zijn ligt opvolger ‘Bad Blood’ in de winkelrekken. Fallcie staat voor krachtige nu metal.

Defiled is dan weer afkomstig uit Tokio, Japan, alwaar de band in 1992 werd opgestart. Dit death metal gezelschap zorgde ondertussen voor zes full-albums waarvan het meest recente, ‘Infinite Regress’, sinds begin dit jaar in de winkelrekken legt. Check ook onze review van dit nieuwste Defiled album in onze rubriek “CD Review”.

Ook het Griekse Chronosphere is van de partij. Deze band werd in 2009 opgestart als Homo Sapiens. Sinds 2012 en het album ‘Envirusment’ gebruikt dit thrash metal gezelschap de naam Chronosphere. Nog twee full-albums – ‘Embracing Oblivion’ (2014) en ‘Red ‘n’ Roll’ (2017) – volgden ondertussen. Wij, van MUSIKA, tasten verder een beetje in het duister omtrent dit gezelschap.

Over het Poolse Vader tasten we niet in het duister. De band ging in 1983 van start en nog steeds is frontman Peter (Piotr Pawel Wiwczarek – gitaar, vocals) de drijvende kracht achter de band. Intussen kan je vijftien full-albums in de discografie van deze band vinden en daarvan is ‘Dark Age’ (2017) het meest recente. Maar deze “Anniversary Tour 2020” staat vooral in het teken van de vijfentwintigste verjaardag van het album ‘De Profundis’, de twintigste verjaardag van het album ‘Litany’ en de vijftiende verjaardag van de ep ‘The Art Of War’. En laten dat misschien wel de drie knapste schijfjes zijn van deze death metal / thrash metal band. Een extra reden om aanwezig te zijn is het feit dat Vader ons van MUSIKA al tekens weet te bekoren tijdens live concerten.

Met drie bands waar we naar uitkijken om te zien of die hun studio prestaties tijdens live concerten ook kunnen waarmaken – Fallcie, Defiled, Chronosphere – en een band – Vader – waarvan we zeker zijn dat ze hun studio werk ook vol overtuiging, kracht en energie live kunnen waarmaken, zit het die avond goed. Voldoende alvast om ook jullie warm te maken voor die avond. Meer info omtrent dit concert vind je alvast op https://www.facebook.com/events/sport-en-jeugdcomplex-durmebad/vader-defiled-chronosophere-fallcie-lokeren/710828729403249/

Foto’s Vader @ Le Cercle, 2018: Luc Ghyselen.