Acid Mammoth: Under Acid Hoof

Logge, slepende en dreigende kracht is wat je te horen krijgt van zodra ‘Under Acid Hoof’ door de speakers klinkt. Dan weet je het al: je zit goed voor een portie donkere doom, waar trage drumpatronen, rollende en ronkende bassen, én zware meanderende riffs het tempo en de sound bepalen. Dat is precies wat je krijgt van het Griekse Acid Mammoth. Acid Mammoth ging in 2015 van start en zorgde zo’n twee jaar later voor een titelloos debuut. Op dit elan gaat het viertal nu verder. Vijf tracks, goed voor zo’n vijfendertig minuten zwaar en loom beukend geweld, worden aan je aangeboden. Verwacht geen immense erupties van furieus geweld, maar wel vijf slome mokers die je langzaam op je inwerken. Drie van de vijf tracks zijn vrij lang uitgevallen stukken geworden die boven de grens van zeven en halve minuut komen. Toch zorgen de heren ervoor dat er wat variatie en tempo en ritme steekt zodat je alvast niet in slaap valt. Maar voor echte vernieuwing ben je aan het verkeerde adres: Acid Mammoth blijft mooi binnen de afgetekende lijntjes van het doom metal genre kleuren. Sloom, slepend en een pak dreiging krijg je te horen overgoten met een sausje van psychedelica en distortion. Maar dat had je ondertussen al begrepen. Goed voor de liefhebbers van het genre, maar om echt op te vallen is er toch nog iets meer nodig.

Luc Ghyselen (75)

Heavy Psych Sounds HPS 115

Tracklist: 1. Them! 2. Tree Of Woe 3. Tusks Of Doom 4. Jack The Riffer 5. Under Acid Hoof