AB ontvangt op 10 maart drie trash metal bands.

Op Dinsdag 10 maart zal AB te Brussel hoogstwaarschijnlijk volledig vol lopen met thrash metal fanaten. Drie Amerikaanse bay area thrash metal bands zijn er dan immers te gast onder de naam “The Bay Strikes Back 2020”. Achtereenvolgens mogen zij zich verwachten aan Death Angel, Exodus en Testament.

Death Angel ging in 1982 van start als Dark Theory maar die naam was niet zo’n lang leven beschoren. Korte tijd later werd de naam al gewijzigd. Drie full-albums lieten het nodige stof opwaaien, alvorens de band in 1991 verder ging onder de naam The Organization. In 1995 viel het doek uiteindelijk toch over de band rond gitarist Rob Cavestany. In 2001 werd Death Angel opnieuw opgestart met opnieuw Mark Osegueda achter de microfoon en met gitarist Ted Aguilar. Dit trio zijn ook nu nog steeds van de partij bij Death Angel. Zes erg knappe full-albums werden reeds in deze tweede periode ingeblikt waarvan ‘Humanicide’ (2019) de meest recente is. En, wat meer is, wij van MUSIKA, zagen de band al heel wat keertjes live aan het werk en waren steeds enthousiast over de prestaties van dit gezelschap die gedreven, energiek en enthousiast werden gebracht.

Exodus werd in 1979 opgestart door drummer Tom Hunting en gitarist Kirk Hammett (ja, die van Metallica). In 1993 viel voor het eerst het doek over de band na o.a. vijf full-albums. Er was ook nog een korte opflakkering van Exodus tussen 1997 en 1998, maar het is pass sinds 2001 dat de band terug actief is. Intussen zorgde de band voor zes extra full-albums al dateert het meest recente, ‘Blood In, Blood Out’ alweer van 2014. En eigenlijk zijn we wel nog benieuwd naar Exodus in de zin van: hoe doen de heren het nog live?

Testament mag deze avond afsluiten. Deze band werd in 1986 opgestart maar kende wel al een voorgeschiedenis als Legacy die terug gaat tot 1983 (het eerste full-album, ‘The Legacy’ (1987) is daar nog een verwijzing naar). Intussen telt de discografie van Testament reeds twaalf full-albums waarvan ‘Brotherhood Of The Snake’ (2016) het meest recente is. Ook tijdens live concerten weet Testament ons steeds te overtuigen. Naar onze smaak iets minder indrukwekkend als Death Angel, maar steeds ruimschoots voldoende om ons met een gelukzalig gevoel naar huis te sturen.

Dit zijn alvast drie bands waar wij van MUSIKA enorm naar uitkijken. Meer info i.v.m. Dit concert vind je alvast op www.biebob.be of op www.abconcerts.be

Foto’s: Death Angel @ Alcatraz 2017: Luc Ghyselen.

Foto’s: Exodus @ Trix 2016: Erwin Poppe.

Foto’s: Testament @ Antwerp Metal Fest 2018: Luc Ghyselen.