Nieuwe editie van Metalworks Fest te Kuurne.

Op zaterdag 4 april is er een nieuwe editie van Metalworks Fest die, zoals steeds, opnieuw door gaat in Sint-Pieterszaal te Kuurne. De organisatie, “The Evilcat”, strikte opnieuw zeven bands om voor een mooi feestje te zorgen. Omstreeks 13u30 gaan de deuren open en mag je je verwachten aan verschillende (sub)genres in heavy metal. We zetten de zeven bands even op een rijtje voor wat duiding.

Hold The Crown werd eind 2013 opgestart en zorgt voor een mix van metal, metalcore en hardcore. De heren hebben een full-album op de markt: een titelloos album uit 2018.

WildHeart staat voor een mix van sleaze, glam metal en hard rock en is een heel graag geziene gast op onze podium omdat de heren zich steeds voluit geven op het podium. De band werd in 2014 opgestart en zorgde reeds voor twee knappe full-albums: ‘WildHeart’ (2016) en ‘No Love’ (2019).

Norvhar is afkomstig uit Zwitserland waar de band in 2018 werd opgestart al hebben veel leden van de huidige line-up al samen gespeeld onder de naam Harmoniks. Norvhar staat voor folk metal en heeft ondertussen met ‘Kauna’ een eerste zeven tracks tellende ep op de markt gebracht.

Hudič is een Belgisch gezelschap dat in 2017 werd opgestart en voor een intense mix van melodic black metal en death metal zorgt. Hun enige ep tot nu toe, ‘Ne Ergo Dimittas’, overtuigde ons van MUSIKA reeds, maar nog meer zijn we onder de indruk van de imposante live concerten.

Your Highness is een Belgische band die in 2011 ontstond. De heren drukken zich muzikaal uit aan de hand van een mix van stoner rock en metal en hebben ondertussen, naast twee ep’s en een split, ook reeds twee full-albums op de markt gebracht.

Het Nederlandse Izegrim werd in 1996 als Isegrim opgestart maar wijzigde een tweetal jaartjes later de schrijfwijze. De discografie van deze death metal / thrash metal band telt vijf full-albums al dateert de meest recente, ‘The Ferryman’s End’ reeds van 2016. Een ep, ‘Beheaded By Trust’ was er wel nog in 2018. Live staat dit gezelschap echt als een huis en met Marloes Voskuil achter de microfoon beschikt de band over een charismatische frontvrouw. Dit zou meteen de allerlaatste show zijn van Izegrim op Belgisch grondgebied!

Ook Sinister is afkomstig uit Nederland, alwaar de band in 1988 werd opgestart. Een korte pauze was er wel tussen 2003 en 2005 voor deze death metal band. Van de originele line-up is er enkel nog Aad Kloosterwaard bij die eerst als drummer actief was en sinds 2005 als vocalist de dienst uit maakt. De discografie van Sinister telt ondertussen dertien full-albums waarvan ‘Syncretism’ (2017) de meest recente is.

Zeven bands: meteen zeven redenen om 4 april met rood aan te stippen in je agenda en dan massaal af te zakken naar Kuurne voor deze editie van Metalworks Fest. Meer info over dit evenement vind je alvast op de facebookpagina: https://nl-nl.facebook.com/metalworksfest/