Wilczyca: Wilczyca

Wilczyca is afkomstig uit de Poolse hoofdstad Warschau en werd pas ergens vorig jaar opgestart. Dit iets meer dan een half uur durende titelloze album is dan ook het debuut van de twee heren. Ene Louve staat in voor alle instrumenten, terwijl zijn collega Niddhog voor de vocalen zorgt. Zeven nummers lang probeert het duo ons te winnen voor hun versie van black metal. We horen een wel heel rudimentaire vorm van black metal met krijsende vocalen die ons eerlijk gezegd niet “pakken” zoals het hoort. Nog op muzikaal, nog op vocaal gebied vinden we hier onze gading. De bedoelingen zijn goed, maar de uitwerking kan een heel stuk beter. Dat we een pak koude duisternis en dreiging te verwerken krijgen is normaal bij black metal, maar hier mag het toch heel wat meer zijn, wat beter uitgewerkt worden. We moeten dan ook spijtig genoeg voor Wilczyca melden dat er hier nog pakken werk aan de winkel is.

Luc Ghyselen (40)

Godz Ov War Productions GOWP MDXCIX

Tracklist: 1. Na Przeklętej Ziemi 2. Ego Memini Inferno 3. Wilczyca 4. Burza 5. Rok Pierwszy 6. Przyjdź 7. Proch