Marty And The Bad Punch: Walk A Straight Line

Marty Punch bracht in 2015 zijn debuut ‘Moon Over Baskerville’ uit en met deze ‘Walk The Straight Line’ komt daar dus een vervolg op onder de naam Marty And The Bad Punch. Meer nog, het is meteen een dubbelalbum geworden, die ons meer dan een uur meeneemt en achttien tracks telt. De line-up bestaat uit gitarist Marty Punch, zanger David Cagle, drummer Carsten Enghardt (die ook opname en mixen voor zijn rekening nam), bassist Martin Motnik en keyboardspeler Robert Karasek. Het titelnummer ‘Walk A Straight Line’ is ook meteen de vlotte en melodieuze opener. Het is bijna onmogelijk om elk nummer op zich te bespreken, maar toch zijn er enkele die tussen de rest opvallen. ‘Glass Mountain’ is de luchtige, opgewekte en ritmische opvolger. Hier word ik vrolijk van. Een typisch eighties klinkende drummachine is te horen op ‘Martys Theme’ en ik moet zeggen dat dergelijke nummers al ver in mijn geheugen liggen. Best leuk om dat nog eens te horen. Er zijn ook enkele gastmuzikanten op het album. Het groovy ‘Universe’ kwam eerder uit als single, https://www.youtube.com/watch?v=ovr85CuOfA4. Het neemt wat tempo terug maar gitarist Frank Pané (Bonfire) weet het nummer op te vrolijken. Ook ‘My Demons’ kwan als single uit https://www.youtube.com/watch?v=KogPEAY4IV8, is vlot met zowel lead- als sologitaarwerk van de handen van Bruce Kulick, gekend van Kiss en nu bij Grand Funk Railroad. Een nieuwe topper is ‘Feels Like Heaven’, een rustige ballad waar Sarah Straub en vocalist David elkaar perfect aanvullen. ‘Zakopane’, uitgekomen als single https://www.youtube.com/watch?v=fP5297lt-9I, kent ook goed gitaarwerk dankzij Tommy Denander. Er volgen enkele vlotte nummers tot het instrumentale ‘The Messenger’ even een andere sfeer brengt. De seventies rocker ‘Turn To Stone’ is opnieuw een nummer dat boven het goed gemiddelde komt bovendrijven. In ‘Southbound Train‘ is JK Northrup gastvocalist. Op het einde van het album wordt met zijn voice-over uitgelegd hoe de lagen van ‘Walk A Straight Line’ in elkaar zitten. Het moet niet altijd even complex zijn om goed te zijn. Dat bewijst Marty en zijn muzikanten met achttien AOR nummers die soms naar rock en soms naar country neigen. Het album strekt zich over net iets meer dan een uur en dat is vrij veel. Het valt wel op dat het erg aangenaam klinkt en met enkele toppers is elk nummer wel een variatie.

Rocking Klingon (80)

Enghardt Media / Edel

Tracklist: 1. Walk A Straight Line 2. Glass Mountain 3. Universe 4. Martys Theme 5. The Last Song 6. My Demons 7. Feels Like Heaven 8. Say Hi To Eileen 9. That Girl 10. Standing On The Edge 11. Never Learned To Say Goodbye 12. The Messenger 13. Zakopane 14. Raging Fire 15. Turn To Stone 16. The Weight Of The World 17. Southbound Train 18. Walk A Straight Line, Making Of