Seder: Sunbled

‘Sunbled’ is het debuut van Seder, een black metal project van Gurthang Borealis opgestart in 2012. Het vijf tracks tellend album werd in 2018 reeds op de markt gebracht als independent release en krijgt nu dus een herkansing via Northern Silence Productions. Een mix van atmospherische sfeer scheppende fragmenten en stevige, krachtige black metal zijn de ingrediĆ«nten die Seder aan wendt om zijn muzikale rit uit te tekenen. Zelf zijn we helemaal niet onder de indruk van de dreigende en koude duisternis die de man onder de naam Seder aflevert. Niet dat het gebrachte werk echt slecht of minderwaardig te noemen is, maar hoe hard hij ook zijn best doet, meteen na het beluisteren van het album zijn we bijna al vergeten waar de rit ons heeft heen gebracht. Dat we ook wat bedenkingen hebben bij het vocale gedeelte is natuurlijk ook al niet echt een pluspunt. Voeg daaraan toe dat we ook niet echt omvervallen van de productie, en je begrijpt dat we deze ‘Sunbled’ van Seder in zijn eerste uitgave volledig aan ons voorbij lieten gaan en dat we ook deze editie niet echt als een goede aanvulling beschouwen op onze immense collectie. Het album zal dan ook vrij vlug onderaan de stapel raken en niet meer aan de oppervlakte verschijnen.

Luc Ghyselen (58)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Strix Varia 2. Stars Past 3. Journey Through Dimensions Dark 4. Lost, with a Crook Around My Neck 5. Sunbled: Final