Belore: Journey Through Mountains And Valleys

Belore is een Franse “onemanband” die zich muzikaal uitdrukt aan de hand van epische black metal die liefhebbers van o.a. Summoning, Saor of Moonsorrow zou moeten aanspreken. Achter Belore schuilt Aleevok en op dit debuutalbum van het project zorgt hij voor een intense en beklijvende trip over hoge bergtoppen en diepe dalen. Furieuze black metal erupties worden immers op een passende wijze afgewisseld met meer rust brengende stukjes waarin wat folk of medieval elementen in opduiken. Het zorgt voor een heel breed scala aan accenten die Belore in zijn muziek steekt. In meestal lang uitgesponnen tracks maak je kennis met tal van figuren als druïdes en koningen, maar ook met de intense en krachtige natuur. Naast een muzikale pracht is er ook een pak vocale afwisseling gaande van cleane vocalen over koorzang tot typisch black metal gekrijs. Het past allemaal wondermooi in dit intense en beklijvende geheel. Vernieuwend in het (sub)genre is dit allerminst, maar wie stoort zich daaraan als wat er afgeleverd wordt zo wondermooi is? Wij alvast niet. Enig nadeel dat we misschien zullen ondervinden van Belore is het feit dat Aleevok een aantal mensen rondom zich zal moeten verzamelen indien hij dit ooit op de planken wil gaan vertolken. Wij zijn alvast zeer te spreken over dit debuut dat nergens een steekje laat vallen en ons kon blijven boeien vanaf de eerste noten van ‘The Valley Of The Giants’ tot en met de afsluitende tonen van ‘The Serenity Of Steel’. Uitschieters noteerden we niet echt, daar alles op even hoog niveau wordt afgewerkt. Belore mag trots zijn op dit debuut dit gerust naast werk van eerder genoemde bands mag staan.

Luc Ghyselen (88)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. The Valley Of The Giants 2. The WhisperingMountain 3. The Bewitching Horns 4. The Howling Fields 5. The Initiation Ritual 6. The King’s Funeral 7. The Return Of The Fallen Heroes 8. The Serenity Of Steel