Märvel: Märvellous (ep)

Het verhaal van het Zweedse Märvel is bijna als een sprookje dat we heel even kort willen weergeven. Drie jonge knapen kunnen vanuit het Zweedse Åtvidaberg een jaar op school in Colorada, USA. Daar groeit hun vriendschap en ontstaat Märvel. We schrijven 2002. Vier nummers worden in de USA opgenomen en een Amerikaans label wilde die op ep uitbrengen. Helaas lagen die vier nummers nooit in de winkelrekken. Intussen zijn we al heel wat jaartjes verder en staat de no nonsense hard rock ‘n’ roll van het gezelschap al op punt. De heren hebben reeds een pak full-albums op hun actief. Maar men vond het spijtig dat die eerste vier nummers nooit op de markt kwamen. Eentje ervan, ‘A Taste Of Platinum’, kan je vinden op het debuutalbum van het trio, maar dan wel in een opnieuw opgenomen versie. Nu zorgt het label The Sign Records er voor dat die vier allereerste nummers door Märvel geschreven toch op een ep terecht komen al werden die nummers ook nu opnieuw opgenomen met de hedendaagse technieken. Elk van de vier nummer nodigt uit om pretentieloos uit de bol te gaan. Verwacht geen flitsende vernieuwing, maar wel oerdegelijke hard rock en rock ‘n’ roll nummers die enthousiast uit de speakers knallen en die voor een kwartiertje pretentieloos luisterplezier zorgen.

Luc Ghyselen (70)

The Sign Records

Tracklist: 1. Amaze-O 2. Marvellous 3. Public School 4. A Taste Of Platinum