Åskväder: Åskväder

Åskväder is een Zweeds trio dat begin maart dit titelloos debuut op de markt brengt. De heren drukken zich muzikaal uit aan de hand van classic rock / mainstream rock waarin je wat een aantal accenten blues in kan ontwaren. Dit zorgt voor mooi opgebouwde nummers die best wal aanstekelijk en catchy klinken, maar, naar onze smaak iets te braaf, te gepolijst, worden gebracht. We missen met andere woorden een vuil, smerig randje zodat de songs echt zouden bijten. Toch zorgt het trio – Staffan Persson (bass), Jon Solheim (drums, vocals) en Martin Gut (gitaar, backing vocals) – voor een aangename luistersessie. Bass en drums zorgen voor een goede basis, de riffs zorgen voor de mooie omlijsting terwijl de gitaarsolo’s heel smaakvol opgebouwd en best wel goed klinken. Ze zijn meteen goed voor de grootste trekpleister van dit album. De vocalen klinken dan weer heel braafjes en missen, naar onze smaak, het zout en de peper om boven een pak genre genoten uit te stijgen. Voeg daar de harmonieuze backing vocalen aan toe en je verkrijgt leuk gearrangeerde songs die op tal van radiostations aan bod kunnen komen. Echt opvallen zullen ze niet, maar ze zorgen wel voor mooie luistermuziek. De naam Åskväder kunnen we vertalen als “donderstorm”, maar een zware “donderstorm” wordt zeker niet opgewekt met dit tien tracks tellend debuut. Het is eerder een matig briesje.

Luc Ghyselen (65)

The Sign Records

Tracklist: 1. Thunderstorm 2. Cutting Corners 3. God’s Grace 4. Nothing To Lose 5. Give In 6. Bit My Lip 7. Devil’s Feast 8. Elysium 9. Defeat 10. The Miser