Battering Ram: Battering Ram

Hou je van traditional hard rock / heavy metal? Zijn vernieuwingen niet aan je besteedt? Dan mag, nee moet je eigenlijk, eens het Zweedse viertal van Battering Ram checken. Dit kwartet windt er op dit titelloze debuutalbum alvast gen doekjes rond. Negen knap opgebouwde nummers die precies weer geven waar het bij energiek en gedreven gebrachte hard rock / heavy metal om draait. Krachtige, maar best wel aanstekelijke riffs, hoog tempo, stevige basis van drums en bass, kloeke vocalen, en melodieuze gitaarsolo’s: het zit allemaal mooi verwerkt in de sound van Battering Ram. Dat de heren hiermee geen prijzen zullen winnen op gebied van originaliteit, weten ze ongetwijfeld ook wel, maar dat ze negen knap opgebouwde tracks hebben afgeleverd staat buiten kijf. Van zodra de eerste noot van ‘Taking My Time’ weerklinkt weet je het: dit zit goed. Elk nummer wordt even gedreven, energiek en enthousiast door de speakers gejaagd. En zonder bijkomende franjes of fantasietjes wordt je meegenomen op een aangename rockende trip doorheen het Battering Ram muzikale landschap. Ik vermoed dat een avondje Battering Ram in een lokale kroeg in een stevig rock feestje kan eindigen en daar zijn wij van MUSIKA wel voor te vinden. ‘Battering Ram’ is dan ook een heel knap visitekaartje van deze gelijknamige band geworden.

Luc Ghyselen (80)

Independent release

Tracklist: 1. Taking My Time 2. The Sign 3. Stronger Forever 4. I Will Come Alone 5. Chase The Fire 6. Scared For My Life 7. Coming My Way 8. Wanted Man 9. Cut In Two