Teutoborg Forest: Voltigeurs (ep)

Achter de naam Teutoborg Forest schuilt slechts een artiest. Ene Donn is de bezieler van dit black metal project. De man speelde hiervoor enkel bass, zodat hij zichzelf gitaar spelen en drums moest aanleren. Sinds 2006 is hij actief met Teutoborg Forest. Drie full-albums zagen in 2008 het levenslicht. Een live promo demo was er nog in 2009, maar dan bleef het verdacht stil rond Teutoborg Forest. Tot nu dit drie tracks tellend ep-tje op onze bureau viel. Vergelijken met het eerder werk kunnen we niet gaan doen, wegens het feit dat we die albums niet in ons bezit hebben. Er wordt meteen krachtig geopend met ‘Seeing Gods Creation And Despising It’. Terwijl rauwe vocalen door merg en been snijden is het instrumentale gedeelte eerder rudimentair te noemen. ‘Malkuth Transforms Into Lilith’ gaat er snediger en energieker tegenaan en ligt ons toch beter, terwijl afsluiter ‘As The Ego Dissolves Part 2’ opnieuw eerder aansluit met het openingsnummer qua tempo. Misschien ligt het euvel ook wel in het feit dat het eerste nummer en het laatste nummer vrij lang uitgesponnen tracks zijn geworden van respectievelijk meer dan zeven en meer dan negen minuten en dat die de aandacht niet echt kunnen vasthouden. Al komen er wel leuke ideeën in langs, maar toch is het het kortere ‘Malkuth Transforms Into Lillith’ onze favoriete track. Niet dat we nu meteen op zoek gaan naar het oudere werk van Teutoborg Forest, want daarvoor missen ook deze drie tracks de nodige branie. Goed om eens gehoord te hebben, maar zeker en vast geen “must have”.

Luc Ghyselen (65)

Independent Release

Tracklist: 1. Seeing God’s Creation and Despising It 2. Malkuth Transforms Into Lilith 3. As The Ego Dissolves Part 2