Krvsade: Judgement Day (ep)

Het Amerikaanse Krvsade werd in 2016 opgestart in Charlotte, North Carolina. Het gezelschap zorgde eerder al voor een eerste ep. ‘Militium Infernum’ was er in 2017, maar ging hier onopgemerkt voorbij. ‘Judgement Day’ is de tweede ep van het gezelschap dat zich laat gelden aan agressief klinkende thrash metal die wat schatplichtig is aan Sepultura, Slayer en Sarcafago. Dan weet je het al: ook invloeden van death metal maken hun opwachting in de sound van de heren. Het titelnummer mag openen en doet dit goed, fel en krachtig. Krachtige riffs, stuwende basslijnen, denderende drums, en zware vocalen. Een track die ook op een album terecht kon van een van de drie eerder genoemde bands. ‘Keep In The Church’ is langer uitgesponnen en kan onze aandacht niet volledig vast houden tot het einde. Desondanks is dit een goed nummer, enkel spijtig dat het iets te lang wordt uitgesponnen. ‘The Key And The Gate’ neemt nog een minuutje of zo meer van je tijd in beslag. Spijtig want je echt bij het nekvel grijpen doet Krvsade ook met dit nummer niet. Het is een beetje in hetzelfde bed ziek als het vorige nummer: te langdradig, te lang uitgesponnen, te veel ideeën willen verwerken in een enkele song. Spijtig, want op basis van het titelnummer had dit tot een mooi eindresultaat kunnen leiden. Nu moeten we vast stellen dat het potentieel aanwezig is om ons te verrassen, maar dat men zijn ideeën beter in kortere nummers brengt. Er is dus nog werk aan de winkel, maar … hoop doet leven.

Luc Ghyselen (60)

Independent Release

Tracklist: 1. Judgement Day 2. Keep In The Church 3. The Key And The Gate