Pressure Pact: Scared Off The Streets

Bij het eerste nummer van dit debuutalbum, heb je het snel door: deze Nederlandse mannen gaan loeihard, en zonder compromissen door. Deze vierkoppige band uit Nederland omschrijft zichzelf als een hardcore / punk band. Volgens mij hoor je echter ook heel wat van het bekende oi-geluid. Opzwepend, agressief, maar toch boeiend. Een storm van agressieve riffs, hooks en zware vocalen zorgen ervoor dat tijdens het luisteren naar dit album, de adrenaline je door je lijf raast. Wie last heeft van verkeersagressie speelt deze plaat best niet in de wagen op weg naar het werk. Je rijdt er zeker en vast een boete door. Met dertien nummers van elk ongeveer anderhalve minuut zitten we echt terug in de eighties “no-nonsense” Boston scene, maar voor mij (nogmaals) met een deftige gehalte oi punk. Hun stampende geluid van Pressure Pact blijft hangen.

Nathalie Coppens (70)

Wolves Of Hades

Tracklist: 1. New Skintro 2. Waste Of Boredom 3. Weight 4. Gestapo 5. Stark Raving Mad 6. T.I. 7.

Death For Glory 8. No Hope 9. Stub It Out 10. Small Talk 11. Mob Stalking 12. Underclass 13. Scared Off The Streets